П’ять нюансів при проектуванні кухні.
Кухня – все ж таки, для більшості з нас це друге за місцем святилище після спальні, а у деяких можливо й перше.
Давайте розглянемо, які нюанси потрібно знати при проектуванні кухні.
Розставляємо побутову техніку.
Сучасна кухня багата на різноманітну техніку, тож в першу чергу знаходимо місце для великогабаритної техніки, такої як посудомийка, духова шафа тощо. Далі залишаємо місце для дрібної техніки, такої як чайник, тостер та інше. Щоб зрозуміти, що з цього залишити на чільному місці, а що сховати – поміркуйте для себе, як часто ви будете ними користуватись.

Кухня - для себе.
При проектуванні кухні враховуйте свої потреби, а не бабусі, наприклад, яка приїзжає раз на два тижні, а то й на місяць. Якщо готуєте на плиті зрідка, а частіше в духовці – тоді встановіть двокомфорочну плиту, а до неї багатофункціональну духову шафу. Якщо частіше смажите – заплануйте практичний фартух для миття та залиште більше місця біля плити, щоб не забризкало олією всю стільницю. Ну і звісно ж, передбачити витяжку, в залежності від приготування їжі.

Не забуваємо про зріст.
Більшість стандартних кухонь розраховані на людину зростом 166-175 см. Якщо ваш зріст нижче або вище, то передбачте цей нюанс.

Робочий трикутник.
Про нього вже багато говорено, тому що це основа для проектування. Хоча він і трохи видозмінився у сучасних реаліях, але основа послідовності: дістав продукти – помив – порізав – приготував, залишилась така сама. Притримуйтесь такої послідовності та розставте холодильник, мийку, робочу область та плиту правильно.

Зони зберігання.
Кухня, це звісно місце, де багато начиння та предметів, але не треба перетворювати її на комору. Якщо ви не зберігаєте багато консервації, бакалеї тощо, то не треба робити мільйон різних шухляд. Розпишіть приблизно, скільки та що у вас буде, пропишіть всі можливі сценарії. А після вже розподілить все так, щоб ті, які найчастіше використовуєте, були в зоні робочого трикутника. Всі інші розподіліть вже поза ним. Антресольні шафи – ідеальний варіант для зберігання техніки та предметів побуту, які використовуються зрідка.

Розетки у правильних місцях.
Після того, як розподілили техніку, визначаємо вивід та розетки для їх підключення. Найголовніше правило тут – розетки повинні бути в доступі або мати живлення від окремого автомату, якщо доступ неможливий. Також не забуваємо про те, що не бажано встановлювати розетки за висувними шухлядами.
Сподіваємось, ця інформація буде вам корисною!